Ultrasoon Reiniger

  • Ultrasoon Reiniger

Ultrasoon reiniger machines worden ingezet om onderdelen te reinigen en ontvetten

Waar, en waarom worden ultrasoon reinigers gebruikt en wat is hierbij de achterliggende gedachte?

Ultrasoon reiniger machines worden ingezet om onderdelen te reinigen en ontvetten waarbij handmatig reinigen onmogelijk is, doordat er zeer kleine openingen zijn in het materiaal en of onderdelen, die normaal niet gereinigd zouden worden door de reiniger of ontvetter maar wel door de ultrasoon reiniger.

Ultrasoon reinigen is zeer effectief doordat in het ultrasoon bad hoogfrequente trillingen of geluidsgolven ontstaan (bijna niet waarneembaar voor mensen) die door de ultrasoon reiniger vloeistof gaan. Hierdoor ontstaan zeer kleine luchtbelletjes die door de trillingen of geluidsgolven in elkaar klappen.

Door deze implosies ontstaat er een stroming van de reiniger die zelfs in de kleinste uithoeken komt en door de zeer hoge capillaire werking er voor zorgt dat de onderdelen schoon worden, dit zonder krassen of mechanische, of manuele behandeling. De trillingen, ook wel hertz genoemd worden afgekort als Hz. Ultrasoon reiniger, geen inspanning nodig voor u.

Het grootste voordeel van een ultrasoon reiniger is dat je geen werkzaamheden zelf hoeft te doen. Het werkt eenvoudig. Je vult het apparaat met water of demi water en naar verhouding aangegeven op het info blad van de ultrasoon reiniger.

Verwarm het bad en doe de onderdelen in de mand en zet de ultrasoon reiniger in werking. Na het reiniging- proces de onderdelen naspoelen of onder dompelen in demi water en aan de lucht laten drogen. Gebruik de juiste ultrasoon reiniger vloeistof. Niet iedere reinigingsvloeistof is geschikt voor ieder materiaal. Bij onjuist gebruik van de ultrasoon vloeistof kan er beschadig ontstaan aan uw materiaal.

Zorg voor een optimaal niveau in het bad en laat het ultrasoon bad niet droog koken. Ververs met enige regelmaat uw ultrasoon reiniger vloeistof